Demo Blog With Map

Општина Шуто Оризари се подготвува за Денот на Општината

Општина Шуто Оризари се подготвува за одбележување на Денот на Општината. Настанот ќе се одржи денеска во 19:00 часот, во Мевче Палас во Шуто Оризари. На настанот се поканети владини претставници, меѓународни мисии, локални медиуми, институции и здруженија на граѓани. Градоначалникот Курто Дудуш ќе додели плакети за придонес во развојот на ромската заедница.

Прочитај повеќе »

Курто Дудуш: Најгорд градоначалник сум што ќе ја имаме најмодерната, европска, енергетски ефикасна детска градинка

Изградбата на последната фаза на градинката „8ми Април“ во Шуто Оризари е во завршна фаза. На простор од 1200 м2, градинката има сосем нов лик според сите светски стандарди за згрижување на деца од предучилишна возраст. Новиот објект дирекно ќе помогне на повеќе од 200 семејства, претежно од ромска националност, чии што деца од 2 до 5 години се вклучени ...

Прочитај повеќе »

Поделени 100 училишни ранци со училишен прибор за почетокот на учебната година во О.У. 26 Јули

НВО Класја на добрина во соработка со Општина Шуто Оризари подели вкупно 100 ранци со училишен прибор во О.У. 26 Јули. Проектната активност во рамки на проектот ,, Да им овозможиме успешна настава на децата” е целосно поддржан од НВО Класја добрина и се реализира петта година по ред. На овој настан присуствуваше Градоначалникот Курто Дудуш, директорот на основното училиште ...

Прочитај повеќе »

Прием на првачиња во О.У. Браќа Рамиз и Хамид

Денеска учебната година во О.У. Браќа Рамиз и Хамиз почна со прием на првачиња. На приемот присуствуваше градоначалникот Курто Дудуш, советничката за образование Рамиза Сакип,  директор Алвин Салимовски, заменик директорката Санела Емин и стручната служба на училиштето. Градоначалникот Курто Дудуш, во своето излагање напомена дека општината е отворена за нудење поддршка при надминување на сите предизвици во текот на образованието. ...

Прочитај повеќе »

УЛИЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ИНДИРА ГАНДИ КРАК 31 ВО ВИЗБЕГОВО

Општина Шуто Оризари во соработка со град Скопје ја започна реконструкцијата на улица Индира Ганди крак 31 во Визбегово. Улица Индира Ганди крак 31 е една од најдолгите улици со должина од 1 км. Градоначалникот Петре Шилегов уште по првиот повик за потребата од улична реконструкција активно се ангажирал за отпочнување со градежните работи, иако улицата не е под директна ...

Прочитај повеќе »

Советот на млади ја заврши финалната работилница за подготовка на основни документи

Советот на млади на Општина Шуто Оризари, во организација на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт, ја заврши финалната работилница за подготовка на основни документи. Обуката започна со пленарна сесија за вовед во младински политики и младинско учество, по што разработија генерални документи за нивната работа. Советот на млади ги утврдува основните документи неопходни за ...

Прочитај повеќе »

Јавен повик за Програмата Општинско- корисна работа

Јавен повик за Програмата Општинско- корисна работа во рамки на проектот ,, Подобрување на работните вештини на економско ранливите семејства од општина Шуто Оризари ” (целиот јавен повик можете да го видите на следниот линк): Јавен повик ОКР-СДЦ-2019

Прочитај повеќе »

Поделени 250 хуманитарни пакети со храна по повод Курбан Бајрам во Шуто Оризари

Хуманитарната организација Kalliri Miresise во соработка со Општина Шуто Оризари додели вкупно 250 хуманитарни пакети со храни во рамки на проектот ,, Курбан Бајрам”. Хуманитарната организација Kalliri Miresise која е со седиште во Скопје, повеќе од десет години работи на обезбедување на социјална поддршка преку донација на храна, облека, хигиенски средства, поддршка при образование и организирање на различни активности како ...

Прочитај повеќе »

Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Општина Шуто Оризари потпишаа Меморандум за соработка

      Општина Шуто Оризари и Мисијата на ОБСЕ во Скопје потпишаа Меморандум за соработка за спроведување на заеднички активности во рамки на Советот за млади на Шуто Оризари. Советот на Општина Шуто Оризари согласно Законот за локална самоуправа на својата 5-та седница, за прв пат донесе одлука за отпочнување на постапка за формирање на Младински Совет. ОБСЕ ќе ...

Прочитај повеќе »