mk_MK mk_MK

Презентации и обуки

Општина Шуто Оризари учествуваше на Првиот Национален Форум за Здравство

Општина Шуто Оризари учествуваше на Првиот Национален Форум на Здравство: Патот до квалитетна и ефикасна примарна здравствена заштита во Република Северна Македонија. Во текот на форумот зема учество премиерот Зоран Заев со свое излагање на темата „Заложбата на Владата  за подобрување на здравјето на граѓаните во насока на остварување на Целите за одржлив развој на Обединети нации “. На форумот ...

Прочитај повеќе »

Градоначалникот Курто Дудуш присуствуваше на работен состанок во организација на МТСП

Градоначалникот Курто Дудуш присуствуваше на работна средба во организација на Министерството за труд и социјална политика и  Министерката за труд и социјална политика г-ѓа Мила Царовска. Советот на Европа во соработка со Министерството за труд и социјална политика и општините кои се дел од РОМАКТЕД од 2018 година имплементираат заеднички проект, за кој се потпиша и меморандум за соработка. На средбата ...

Прочитај повеќе »

Општина Шуто Оризари учествуваше на презентација на Програмата за заштита на животна средина

Во салата на Советот на Град Скопје денеска, се одржа презентација на Програмата на активности од областа на заштитата на животната средина и природата на подрачјето на Град Скопје за 2019 година, со цел запознавање на јавноста со планот на мерки што ќе се преземат во сферата на заштитата на животната средина. На презентацијата свои излагања имаа Никола Наумоски, раководител ...

Прочитај повеќе »