Соопштенија

Јавен повик за Програмата Општинско- корисна работа

Јавен повик за Програмата Општинско- корисна работа во рамки на проектот ,, Подобрување на работните вештини на економско ранливите семејства од општина Шуто Оризари ” (целиот јавен повик можете да го видите на следниот линк): Јавен повик ОКР-СДЦ-2019

Прочитај повеќе »

Повик за поднесување на понуди – Проект за подобрување на општинските услуги

Повикот за поднесување на понуди во рамки на проектот за подобрување на општинските услуги можете да го најдете на следниот линк :  Повик за поднесување на понуди -Проект за подобрување на општинските услуги

Прочитај повеќе »

Јавен повик за основачко собрание за создавање на локален совет на млади во Општина Шуто Оризари

На следниот линк може да го прочитате целиосниот оглас за основачко собрание за создавање на локален совет на млади во Општина Шуто Оризари: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ ЗА СОЗДАВАЊЕ НА ЛОКАЛЕН СОВЕТ НА МЛАДИ ВО ОПШТИНА ШУТО ОРИЗАРИ На следниот линк може да пристапите до пријавата за делегат во основачко собрание на локален совет на млади : Пријава ...

Прочитај повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за упис на ученици во прво одделение во 2019/2020 учебна година

  Се известуваат граѓаните на Општина Шуто Оризари, дека е во тек уписот на првачиња во основните училишта на територија на Општина Шуто Оризари, О.У. Браќа Рамиз и Хамид и О.У. 26 Јули. Врз основа на член 46 од Закон за основно образование: Член 46 (1) Децата во прво одделение во основното училиште се запишуваат во месец мај за следната ...

Прочитај повеќе »

Известување за потврда на годишна даночна пријава (ГДП)

Се известуваат граѓаните дека е потребно да ја потврдат својата годишна даночна пријава (ГДП) за 2018 година. Истовремено, ги известуваме граѓаните дека во вторник, на ден 30.04.2019 година, Општина Шуто Оризари, ќе достави информација кога и во колку часот ќе отпочне со работа Општинскиот пулт кој бесплатно на граѓаните на Општина Шуто Оризари ќе им даде услуга за потврда на ...

Прочитај повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за Промена на Локација за одбележување на 8ми Април, Меѓународниот ден на Ромите

Почитувани, Ве известуваме дека неповолните временски услови, Културно-Уметничката Манифестација по повод на 8ми Април и во покровителство на Општина Шуто Оризари, ќе се одржи наместо на плоштадот во Шуто Оризари, во салата Мевче Палас во Шуто Оризари.  Со почит, Општина Шуто Оризари

Прочитај повеќе »