mk_MK mk_MK

Тековни проекти

Домот е еднаквост – Локалната лидерска група во Шуто Оризари посветена на подобри услуги за граѓаните

Вториот состанок на Локалната лидерска група во Шуто Оризари ја потврди желбата на граѓаните и општината за развој на новиот Општински ресурсен центар кој треба да ги обезбеди сите услуги на едно место. На состанокот одржан на 20 февруари годинава, во Шуто Оризари, Програмата за работа на ресурсниот центар ја презентираше Лилјана Алчева,Заменик директор за Програма во Хабитат Македонија која ...

Прочитај повеќе »

Во општина Шуто Оризари е основана Локална лидерска група, составена од членови на заедницата

Во рамките на глобалната кампања „Домот е еднаквост“ #HomeEquals на Habitat for Humanity, што на национално ниво ја спроведува Хабитат Македонија, денеска, во општина Шуто Оризари е основана Локална лидерска група, составена од членови на заедницата која ќе работи на предизвиците во домувањето на подрачјето на општината со особен фокус на намалување на нееднаквоста во домувањето, еднаков пристап до вода, ...

Прочитај повеќе »

Проект за изградба на детска градинка

Општината Шуто Оризари ќе добие модерно уредена градинка по сите современи и инфраструктурни стандарди. Градинката ,,8-ми Април” во Шуто Оризари ќе стане една од најсофистицираните образовно-воспитни институции за предшколско образование. Ново реконструираниот објект ќе располага со кат каде што ќе се одвива дневниот престој на децата, втор кат предвиден за лоцирање на административните канцеларии на вработените и повеќе наменско поткровје ...

Прочитај повеќе »

Проект за изградба на нова спортска сала

Во проектот за изградба на Спортска сала во општина Шуто Оризари се инволвирани : Агенцијата за млади и спорт на Р. Северна Македонија, Општина Шуто Оризари, Евроконсалтинг ДОО Скопје и Изведувач – Ф-ка Карпош А.Д.-Скопје. Објектот се изведува во согласност со проектната техничка документација- Изградба на Спортска Сала    

Прочитај повеќе »