mk_MK mk_MK

Новости

ОПШТИНА ШУТО ОРИЗАРИ ЗА ЦЕЛИТЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ

Работилницата е организирана од Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Северна Македонија – ЗЕЛС во соработка со Општина Шуто Оризари и во партнерство со НВО Конект. Активностите се дел од проектот „Регионално учење за имплементација на Агенда 2030 во Југоисточна Европа“ кој Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Северна Македонија – ЗЕЛС го имплемнтира во соработка ...

Прочитај повеќе »

„Habitat for Humanity International“ во посета на општина Шуто Оризари

    На 23 Јуни 2021 година на посета ни дојде господинот Ричард Хатавеј, потпретседател на „Habitat for Humanity International“ за Европа, Блискиот Исток и Африка. Ова беше убава можност да ги реафирмираме нашите следни развојни проекти, но и да се пофалиме со тековно имплементираниот проект на општината и Хабитат Македонија каде што како главна активност го имаме креирањето на ...

Прочитај повеќе »

Во Шуто Оризари отворен вториот дел од новата модерна градинка „8 Април“

  Завршетокот на овој најзначаен проект за нашата општина одбележува почеток на позитивните видливи промени во нашата општина. Благодарни сме како заедница што во тешко време, после опожарување на старата детска градинка, пријателите веднаш подадоа рака за изградба на нова и најубава детска градинка – Кралството Норвешка, Министерството за Труд и социјална политика и УНДП. Денес овој објект не само ...

Прочитај повеќе »

Општина Шуто Оризари ја поддржа Декларацијата на ИДУЕП за инклузивна дебата за осовременување на образованието

„Општина Шуто Оризари ја поддржува Декларацијата на ИДУЕП за водење на дебата за дигитализација на образованието. Таквите иницијативи се од големо значење за иднината на денешните генерации ученици и студенти и таквите практики преставуваат единствен начин на кој може да се носат инклузивни решенија од интерес на сите граѓани“ – ова е пораката на Рамиза Сакип, Советничка за образование во ...

Прочитај повеќе »

Проширување на годишен план за јавни набавки во 2021 година Шуто Оризари

  Почитувани, Во прилог е проширувањето на годишнот план за јавни набавки за 2021 година од Општина Шуто Оризари. Проширување на годишен план за јавни набавки во 2021 година Шуто Оризари

Прочитај повеќе »

Јавен оглас за вработување на административни службеници

    Почитувани, Во прилог јавен оглас за вработување на 1 државен службеник  – Советник – Овластен градежен инспектор, Одделение за инспекциски работи – инспекторат, Околу критериумите, прочитајте подетално на прикачениот документ. 176-2021-O.Шуто Оризари (Вечер,НМ,Коха)         176_2021 – Општина Шуто Оризари MK_AL    

Прочитај повеќе »

Упис на првачиња во учебната 2021/2022 година

Почитувани родители! Ве известуваме дека ООУ,,Браќа Рамиз – Хамид“ и ОУ „26 Јули“ , Шуто Оризари, врши упис на првачиња за учебната 2021/22 година. Во основното училиште се запишуваат сите деца родени 2015 или до 31.01.2016 година. Детето родено до 31.01.2016 година, може да се запише по претходно барање на родителот и добиено позитивно мислење од Комисијата за упис на ...

Прочитај повеќе »

Јавен оглас за формирање на партиципативно тело

    Почитувани, Во прилог Ви го доставуваме јавниот оглас за партиципативно тело. Околу деталите, прочитајте го приложениот документ. Општина Шуто Оризари – Јавен оглас за формирање на партиципативно тело

Прочитај повеќе »

Соопштение за повторена јавна презентација и јавна анкета по предлог Детален Урбанистички План

        Почитувани, Се известуваат физичките и правните лица од опфатот на Детален Урбанистички План – Градска четврт С06 блок С06.08 дека е донесена следната одлука: Повторената јавна презентација ќе се одржи во просториите на Општина Шуто Оризари во салата за состаноци на ден 05.04.2021 во 10:00 часот. Повеќе детали во приложениот документ: Сопштение за ЈА и ЈП ...

Прочитај повеќе »