mk_MK mk_MK

Новости

Посета на премиерот Заев при почетокот на поставувањето на атмосферска канализација во Шуто Оризари

Во Општина Шуто Оризари започнува поставувањето на атмосферска канализација. Проектот е дел од 99-те проекти на општините, финансирани од групацијата ТАВ. По повод започнувањето на овој проект, на настанот присуствуваа премиерот Зоран Заев, градоначалникот на Општината, Курто Дудуш и директорот на ТАВ, Метин Батак.   Премиерот Заев изјави дека непостоењето на атмосферска канализација за жителите на Шуто Оризари претставува еден ...

Прочитај повеќе »