mk_MK mk_MK

Новости

Дезинфекција на улиците во Општина Шуто Оризари

  Општина Шуто Оризари во соработка со ЈП Комунална Хигиена на Град Скопје, во текот на вчерашнот ден во ноќните часови, спроведе чистење и дезинфекција на главната улица Шуто Оризари и сите споредни улици на територија на општината. За чисто Шуто Оризари, граѓаните на прво место!  

Прочитај повеќе »

Направена дезинфекција на двете џамии во Шуто Оризари

  Денеска е направена целосна внатрешна и надворешна дезинфекција на двете џамии: Амди Пашината џамија и Билал Хабеши џамијата. Во интерес на поголемиот број на верници во овој Свет месец Рамазан, општина Шуто Оризари согласно своите можности придонесува за се помали ризици од ширење на пандемијата од вирусот Ковид 19.      

Прочитај повеќе »

Соопштение од ООУ „26 Јули“ за упис на првачиња

    Почитувани родители, драги ученици, ООУ 26 Јули –Шуто Оризари Ве известува дека оваа година уписот на првачињата за учебната 2020/2021г ќе се реализира во согласност со новонастанатата состојба, поради светската пандемија од вирусот COVID -19. Од овие причини уписот на првачињата ќе започне од 01.06.2020 до 30.06.2020г  на следниот начин: Сите документи ќе можете да ги доставите во ...

Прочитај повеќе »

Конкурс за упис на полуматуранти во средно училиште

    Конкурс од Министерство за образование и наука за сите средни училишта на територијата на Република Северна Македонија – Линк   Конкурси од неколку средни училишта во Скопје: СЕТУГС „Михајло Пупин“ – Линк1 , Линк2 АСУЦ „Боро Петрушевски“ – Линк СУГС„Димитар Влахов” – Линк СУГС „Марија Кири Склодовска“ – Линк  СУГС  „Орце Николов“ – Линк  СМУГС “Д-р Панче Караѓозов”  –  Линк  

Прочитај повеќе »

ВАЖНО ЗА СИТЕ ПРИМАТЕЛИ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ И ДЕТСКА ЗАШТИТА

   Сите граѓани кои што немаат картичка за подигање на пари од банкомати, треба да поднесат кога ќе бидат во банката БАРАЊЕ за да добијат картичка. Потоа со таа картичка ќе можат од банкомат на нивната банка да си ги подигнат парите. Сите граѓани кои поседуваат банкарски картички да избегнуваат гужви и да си го заштитат своето здравје, СЕ ПРЕПОРАЧУВА ...

Прочитај повеќе »

Еколог Интернешнл за поддршка на образованието донираше 15 таблет компјутери во општина Шуто Оризари

    На 29  Април 2020 година општина Шуто Оризари доби донација од 15 таблет компјутери од страна на Еколог за ученици кои имаат недостаток на дигитални уреди за следење на далечинско учење. Градоначалникот Курто Дудуш посебо им се заблагодари на преставниците од компанијата Еколог за таквата донација која е навистина од големо значење за учениците од нашата општина Шуто ...

Прочитај повеќе »

Спроведена целокупна хигиенска интервенција од Општинскиот Кризен Штаб на територија на општина Шуто Оризари

    Општинскиот Кризен Штаб на Општина Шуто Оризари денес спроведе целокупната хигиенска интервенција на територија на општина Шуто Оризари. Сите комунални единици на општината беа распоредени по целата оптшина каде беа собрани поголеми количина на смет и отпад. Во насока на спречување на ширење на вирусот во петок (24.04) беа дезинфекцирани сите затворени објекти и локали кои функционираат, а ...

Прочитај повеќе »

Лесни Рамазански денови од Општина Шуто Оризари

    За верниците од исламска вероисповед започна Светиот месец – Рамазан, месец на пости и религиозна посветеност. Во наредните 30 дена муслиманските верници ќе постат од изгрејсонце до зајдисонце. Според исламската религија, постот, кој е еден од исламските столбови е задолжителен за сите верници за нивно физичко и душевно прочистување. Истовремено, верниците мора да се воздржуваат од лоши зборови ...

Прочитај повеќе »

Честитка по повод Велигден од Општина Шуто Оризари

  Почитувани, Општина Шуто Оризари Ви го честита Велигден и Ви посакува здравје, благодет, љубов, мир и спокој во секој дом. Овој празник нека биде поттик да се утврдува вистината и правдата, во трпението и милосрдието – да се живее со добри дела. Уверени сме дека токму ваквите големи празници помагаат во јакнењето на националната, меѓунационалната и мултиконфесионалната толеранција. Само ...

Прочитај повеќе »