mk_MK mk_MK

Новости

Општина Шуто Оризари официјално е дел од РОМАКТЕД програмата.

Со потпишување на меморандумот за соработка помеѓу Советот на Европа, Министерството за труд и социјална политика и Општината, Шуто Оризари официјално е дел од РОМАКТЕД програмата. Програмата е дизајнирана да гради политичка волја и одржлив ангажман на политиката на локалните власти, да го зајакне демократското локално управување и да изгради капацитет и да го стимулира зајакнувањето на локалните ромски заедници ...

Прочитај повеќе »

СООШТЕНИЕ

СЕ ПОВИКУВААТ СИТЕ ЖИТЕЛИ НА ОПШТИНА ШУТО ОРИЗАРИ КОИ НЕ СЕ ПОПИШАНИ НА ПОПИСОТ 2021 ГОДИНА ДА ГО ИСКОРИСТАТ СВОЕТО ПРАВО И ДА ДОЈДАТ ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА СО СВОИТЕ ЛИЧНИ ДОКОМЕНТИ,ПЕРИОД ОД 08:00ч ДО 20:00ч.

Прочитај повеќе »