mk_MK mk_MK

Соопштенија

Јавен повик за основачко собрание за создавање на локален совет на млади во Општина Шуто Оризари

На следниот линк може да го прочитате целиосниот оглас за основачко собрание за создавање на локален совет на млади во Општина Шуто Оризари: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ ЗА СОЗДАВАЊЕ НА ЛОКАЛЕН СОВЕТ НА МЛАДИ ВО ОПШТИНА ШУТО ОРИЗАРИ На следниот линк може да пристапите до пријавата за делегат во основачко собрание на локален совет на млади : Пријава ...

Прочитај повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за упис на ученици во прво одделение во 2019/2020 учебна година

  Се известуваат граѓаните на Општина Шуто Оризари, дека е во тек уписот на првачиња во основните училишта на територија на Општина Шуто Оризари, О.У. Браќа Рамиз и Хамид и О.У. 26 Јули. Врз основа на член 46 од Закон за основно образование: Член 46 (1) Децата во прво одделение во основното училиште се запишуваат во месец мај за следната ...

Прочитај повеќе »

Известување за потврда на годишна даночна пријава (ГДП)

Се известуваат граѓаните дека е потребно да ја потврдат својата годишна даночна пријава (ГДП) за 2018 година. Истовремено, ги известуваме граѓаните дека во вторник, на ден 30.04.2019 година, Општина Шуто Оризари, ќе достави информација кога и во колку часот ќе отпочне со работа Општинскиот пулт кој бесплатно на граѓаните на Општина Шуто Оризари ќе им даде услуга за потврда на ...

Прочитај повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ за Промена на Локација за одбележување на 8ми Април, Меѓународниот ден на Ромите

Почитувани, Ве известуваме дека неповолните временски услови, Културно-Уметничката Манифестација по повод на 8ми Април и во покровителство на Општина Шуто Оризари, ќе се одржи наместо на плоштадот во Шуто Оризари, во салата Мевче Палас во Шуто Оризари.  Со почит, Општина Шуто Оризари

Прочитај повеќе »

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови, линк: Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови

Прочитај повеќе »

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови, линк: Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови

Прочитај повеќе »

Извештај за унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранција во училиштата

ИЗВЕШТАЈ На ден 31.1.2019 година во просториите на основното училиште “Браќа Рамиз-Хамид” – Шуто Оризари беше организирана работилница на тема: Изработка на брошури и флаери за уредувањето на нашата околина,холтикултурно уредување на нашата околина, во дворовите на училиштата и околу дворовите. Координатори на работилницата беа: Верица Стоименовски (наставник по македонски јазик) Елена Алулоска (наставник по англиски јазик) . Работилницата ја ...

Прочитај повеќе »