Test2

Изградба на нова спортска сала во Општина Шуто Оризари : Денеска заврши интерниот технички преглед на новата спортска сала во општина Шуто Оризари

Денеска беше спроведен и завршен интерниот технички преглед над градбата на спортската сала во Општина Шуто Оризари. Прегледот беше извршен во присуство на Агенцијата за млади и спорт на Р.М., Општина Шуто Оризари  Евроконсалтинг ДОО Скопје и Изведувач – Ф-ка Карпош А.Д.-Скопје. При интерниот технички преглед на објектот констатирано е дека објектот е изведен во согласност со проектната техничка документација- ...

Прочитај повеќе »

ВИДЕО: Градоначалникот Курто Дудуш лично и самоиницијативно се залага за изградба на џамијата ,, Билали Хабиши”

Денеска Градоначалникот Курто Дудуш ја посети џамијата ,,Билали Хабиши”. Новата џамија ќе овозможи спроведување на сите погребални обичаи, вклучувајќи го и исламскиот обред на бањање на покојниот. Долниот дел од џамија во најголем дел е завршен, преостанува уште да се средат канцелариите и да се уреди просторот каде што децата и младите можат да го продлабочат своето религиозно учење за ...

Прочитај повеќе »

Градоначалникот Курто Дудуш присуствуваше на работен состанок во организација на МТСП

Денеска градоначалникот Курто Дудуш присуствуваше на работна средба во организација на Министерството за труд и социјална политика и  Министерката за труд и социјална политика г-ѓа Мила Царовска. Советот на Европа во соработка со Министерството за труд и социјална политика и општините кои се дел од РОМАКТЕД од 2018 година имплементираат заеднички проект, за кој се потпиша и меморандум за соработка. На ...

Прочитај повеќе »

Општина Шуто Оризари фрли повеќе од 5 тони сол по првиот снег

Општина Шуто Оризари започна со чистење на споредните улици од снегот. Општината ангажирала неколку локални служби  за одржување на улиците и обезбедување на уличната проодност за заштита на населението. Повеќе од 5 тони сол биле фрлени од страна на комуналните редари и ангажираните комунални работници. Општинските власти биле повикани за спроведување на нивната обврска за чистење на снежните наноси. Општина Шуто ...

Прочитај повеќе »

Адил Максутович ќе биде специјален гостин на Ромскиот Бал

Познатиот пеач Адил Максутович ќе настапува на годинешниот Ромски Бал како специјален гостин во организација на Општина Шуто Оризари. Според програмата на годишниот Ромски Бал, во делот на забавно-музичкиот дел освен Адил Максутович, ќе бидат ангажирани: Facebook-оркестар, Gipsy Бенд-оркестар, Fantasy Band, Јужни ритам, Бернат Демирали, Таркан Сулејмани, Рамадан Б. Рамко, Џефрина Идриз, Ервин Аметовски, Мануел Амети и Ерџан Амети. Преостануваат два ...

Прочитај повеќе »

Видео: Традиционална манифестација ,, Ромски бал”

Денеска Претседателот на Општинскиот Совет Фатима Османовска и Санела Емин како дел од организацискиот и логистичкиот тим на традиционалната манифестација Ромски Бал ја промовирале целта, историјата и важноста на Ромскиот Бал. На 12 јануари 2019 година, со почеток од 19 : оо часот, во ВИП Арена на СЦ ,, Борис Трајковски”, Општина Шуто Оризари ќе организира традиционален настан ,, Ромски ...

Прочитај повеќе »