Test2

Градоначалникот Курто Дудуш на новогодишната училишна претстава порача: Образованието е клучот за вашиот успех

Градоначалникот Курто Дудуш ја проследи новогодишната претстава ,, Дедо Мраз е во Шутка” во режија на актерката Санела Емин во двете основни училишта во Шуто Оризари. Тој во своето обраќање до учениците ја потенцираше важноста од образовниот процес како есенцијален фактор за постигнување успех.Во О.У. Браќа Рамиз и Хамид беше пречекан од страна на директорот Алвин Салимовски и стручната служба ...

Прочитај повеќе »

Новогодишен економски форум во Шуто Оризари

Општина Шуто Оризари одржа настан Новогодишен економски форум: ,,Биди фраер и донирај прочистувач”. Настанот го отвори Претседателот на Општинскиот Совет Фатима Османовска која што истакна дека Општината ќе ги даде сите напори за да обезбеди прочистувачи за воздух во секоја училница во основните училишта на територија на општина Шуто Оризари. На овој настан беше очекувана целата бизнис заедница и сите ...

Прочитај повеќе »

Детската градинка ,,8-ми Април” доби прочистувачи за воздух

По повод на Новогодишен економски форум : ,, Биди фраер и донирај прочистувач”, Општина Шуто Оризари донираше прочистувачи за воздух во детската градинка ,,8-ми Април”. Сега секоја просторија во градинката ќе биде опремена со прочистувач со цел елиминирање на загадените материи и нормална функција на респираторниот систем. На децата како вулнерабилна група мора да им се обезбеди средината со оптимални ...

Прочитај повеќе »

Новогодишен караван: Градоначалникот Курто Дудуш со Дедо Мраз во посета на детската градинка ,,8-ми Април”

Во пресрет на новогодишните празници Градоначалникот Курто Дудуш заедно со Дедо Мраз денеска ги посетија децата од детската градинка ,,8-ми Април” во Шуто Оризари. Околу 100 новогодишни пакетчиња биле доделени во име на престојните новогодишни празници. Целта на оваа акција е посреќно и безгрижно детство. Секое дете без оглед на социо-економскиот статус заслужува момент на среќа и задоволство, па така ...

Прочитај повеќе »

Известување за легализација на бесправно изградени објекти

Општина Шуто Оризари ги известува граѓаните дека пролонгираниот рок за поднесување на барање за легализација на бесправно изградените објекти истекува на 31.12.2018. Сите граѓани кои изградиле објекти без дозвола до 3 март 2011 година да поднесат барање за легализација во Општина Шуто Оризари за бесправно изграден објект во одредениот законски рок, Со почит, Општина Шуто Оризари

Прочитај повеќе »

Покана за Новогодишен економски форум: ,, Биди фраер и донирај прочистувач”

  Почитувани, Во пресрет на новогодишните празници, Општина Шуто Оризари започна со акцијата ,, Биди фраер и донирај прочистувач” чија што крајна цел е обезбедување на прочистувачи на воздух во секоја училница во двете основни училишта на територија на општината ,,Браќа Рамиз и Хамид” и ,,26 Јули”. Како иницијатор на акцијата, општината веќе обезбеди прочистувачи за детската градинска ,,8 ми ...

Прочитај повеќе »

Градоначалникот Курто Дудуш oствари средба со НВО ИРИЗ за унапредување на здравјето на Ромите

Денеска Градоначалникот Курто Дудуш оствари средба со претставниците на НВО ИРИЗ. Оваа средба беше искористена за да се истакнат барањата поврзани со унапредување на здравјето на Ромите. Градоначалникот Курто Дудуш со претставниците на НВО ИРИЗ разговараше за квалитетот на здравствените услуги во Општина Шуто Оризари. Во фокусот на дискусијата беше ставен квалитетот на гинеколошките услуги, имунизацијата на децата Роми односно ...

Прочитај повеќе »

Бесплатен превоз до училиште за ромските децата од Визбегово

Општина Шуто Оризари обезбедува бесплатен превоз за ромските ученици кои што живеат во Визбегово. Овие ученици сега имаат пристап до основно образование како резултат на бесплатниот транспорт обезбеден од страна на Општината. Сите деца имаат право на воспитно-образовен процес и редовно посетување на наставата, но поради големата дистанцата не можат да стигнат до остварување на ова право, а меѓувреме и ...

Прочитај повеќе »

Градоначалникот Курто Дудуш и претставниците на UNDP: Проект за изградба на нова градинка во Општина Шуто Оризари

Општината Шуто Оризари ќе добие модерно уредена градинка по сите современи и инфраструктурни стандарди.Градинката ,,8-ми Април” во Шуто Оризари ќе стане една од најсофистицираните образовно-воспитни институции за предшколско образование. Градоначалникот Курто Дудуш и Претседателот на Општинскиот Совет Фатима Османовска заедно со претставниците на UNDP денеска го посетија објектот каде што се одвива реконструкцијата на градинката ,, 8-ми Април”. Ново реконструираниот ...

Прочитај повеќе »

И З В Е С Т У В А Њ Е

Општина Шуто Оризари известува дека членови во логистичкиот тим за организација на традиционалниот настан Ромски Бал се : -Санела Емин (задолжена за резервации во Македонија) -Сејдо Куртишов (задолжен за резервации во Белгија) -Luis Breezy (задолжен за резервации во Германија) Резервации за традиционалниот настан Ромски Бал можете да направите на следниве телефонски броеви: За жители на Р. Македонија : 077/891-891 За ...

Прочитај повеќе »