Demo Blog With Map

Нови развојни регионални планови за општина Шуто Оризари

Денеска Градоначалникот Курто Дудуш оствари средба со раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион, г-дин Љупчо Мицковски. На средбата беа дискутирани развојните планови  за општина Шуто Оризари како и за можностите за имплементација на развојни регионални планови во соработка со Центарот за развој на Скопски плански регион. Општина Шуто Оризари се надева, очекува и работи тековната 2019 година ...

Прочитај повеќе »

Градоначалникот Курто Дудуш упати писмо до амбасадорот на Израел Дан Ориан по повод Меѓународниот ден на сеќавање на Холокаустот

Градоначалникот на општина Шуто Оризари Курто Дудуш упати писмо до амбасадорот на Израел Дан Обран во Загреб, по повод – Меѓународниот ден на сеќавање на Холокаустот. Тој во своето обраќање ја искажа својата почит кон Амбасадорот, како и кон целата нација на Израел за големата загуба во текот на Втората светска војна. ,,За преживеаните од Холокаусот, семејствата на преживеаните и ...

Прочитај повеќе »

Регулиран е застојот со автобуската линија со број 19, превозот се одвива до последната автобуска станица

После најавите од страна на граѓаните дека постои застој во одвивањето на автобуската линија со број 19, градоначалникот Курто Дудуш лично интервенирал за решавање на овој проблем. Зимските служби биле ангажирани за фрлање на сол и чистење на улиците и патиштата. Одделението за урбанизам и заштита на животна средина веднаш воспостави комуникација со сите клучни фактори за решавање на овој ...

Прочитај повеќе »

Курто Дудуш: Да не заборавиме! Никогаш да не се повтори! – Обраќање по повод Меѓународниот ден на сеќавање на Холокаустот

Почитувани, На 27 Јануари, Општина Шуто Оризари го одбележува Меѓународниот ден сеќавање на Холокаустот, ден на кој се одбележува и одава почит на убиени 6 милиони Евреи, 5 милиони Словени, 3 милиони етнички Полјаци, 200.000 Роми (неофицијални бројќи и повеќе од 500,000), 250.000 ментално и физички инвалиди и 9.000 хомосексуалци од нацистичкиот режим и неговите соработници за време на Втората ...

Прочитај повеќе »

Во Шуто Оризари интензивно се чистат улиците од снег

Зимската служба во општина Шуто Оризари интензивно работи на расчистување улиците од снег, со цел овозможување на проодност и обезбедување на подобрен пристап. Службите освен што работат на расчистување на снегот од тротоарите, исто така посипуваат сол за непречено одвивање на сообраќајот. Општина Шуто Оризари им препорачува на сите учесници на сообраќајот да возат внимателно и да се придржуваат на ...

Прочитај повеќе »

Донација на прочистувач за воздух од Т. А. Парадизо Флај

Денеска сопственикот на Т. А. Paradiso Fly Светлана Брајкоска донираше прочистувач за воздух во пресрет на новогодишните празници: ,,Биди фраер и донирај прочистувач”. Оваа донација ќе помогне во зачувување на здравјето на децата од аерозагадувањето и токсичните честички чија што концентрација континуирано се зголемува. Досега, прочистувачи за воздух се донирани од страна на општина Шуто Оризари, директорот на КПУ-Затвор и ...

Прочитај повеќе »

Усвоени програми од 15 (петнаесетта) седница на советот на Општина Шуто Оризари

*Усвоени програми од 15 (петнаесетaта) седница на Советот на општина Шуто Оризари: 1. Програма ,,Ф,, Урбано планирање на Општина Шуто Оризари за 2019 година. 2. Програма ,,Ј,, за Комунални дејности на Општина Шуто Оризари-Скопје за 2019 година. 3. Програма (РА) за заштита на животната средина и природата за 2019 година. 4. Програма за активностите на Општина Шуто Оризари во областа ...

Прочитај повеќе »

Донација на прочистувач за воздух од директорот на Управата за наменско производство Дениз Исмаили

  Денеска, директорот на Управата за наменско производство при Министерството за економија на Р. Северна Македонија, Дениз Исмаили донирал прочистувач за воздух по повод на акцијата : Новогодишен економски форум ,, Биди фраер и донирај прочистувач”. Општина Шуто Оризари во пресрет на новогодишните празници започна акција под името: Новогодишен економски форум ,, Биди фраер и донирај прочистувач” со цел обезбедување на ...

Прочитај повеќе »

Буџет за 2018 на општина Шуто Оризари

Документите за буџет 2018 може да ги симнете на следните линкови: Биланс на приходи Биланс на расходи Биланс на капитални расходи Биланс на расходи по потпрограми Биланс на тековно-оперативни расходи ZAVRSNA SMETKA2018

Прочитај повеќе »