Вработување

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА МЕРКИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ОПШТИНА ШУТО ОРИЗАРИ

Денеска во рамки на Секторот за Локален Економски Развој на Општина Шуто Оризари, во просториите на СУГС ,, Шаип Јусуф”,  Агенцијата за вработување на Р. Северна Македонија одржа презентација за искористување на актуелните мерки за вработување. Според категоризацијата на работни места граѓаните можат да аплицираат за Поддршка за самовработување, Поддршка за креирање на нови работни места за работодавачи, Обуки за: занаети, дигитални вештини, воведни ...

Прочитај повеќе »