mk_MK mk_MK

Новости

Во општина Шуто Оризари е основана Локална лидерска група, составена од членови на заедницата

Во рамките на глобалната кампања „Домот е еднаквост“ #HomeEquals на Habitat for Humanity, што на национално ниво ја спроведува Хабитат Македонија, денеска, во општина Шуто Оризари е основана Локална лидерска група, составена од членови на заедницата која ќе работи на предизвиците во домувањето на подрачјето на општината со особен фокус на намалување на нееднаквоста во домувањето, еднаков пристап до вода, ...

Прочитај повеќе »

Реконструкција на потегот Индира ганди – Бутелски венец до ул. Гвадалахара со вкупна должина од 1100 метри.

Реконструкција на потегот Индира ганди – Бутелски венец до ул. Гвадалахара со вкупна должина од 1100 метри. Градоначалникот на Општина Шуто Оризари Курто Дудуш, Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и заменик Министерот Беким Реџепи се официјализира почеток на реконструкција на ул. Бутелски венец. Средствата се обезбедени преку договорот за заем за финансирање на проектот за поврзување на локални ...

Прочитај повеќе »

Изработени детални урбанистички планови, легализирани 100 и реновирани 12 домови во општините Шуто Оризари и Велес со поддршка на Европската Унија

Изработени детални урбанистички планови, легализирани 100 и реновирани 12 домови во општините Шуто Оризари и Велес со поддршка на Европската Унија Изработени детални урбанистички планови, легализирани 100 домови и реновирани 12 домови се дел од постигнатите резултати на проектот „Одржлив урбан развој на Ромските заедници“, кој Хабитат Македонија го спроведе со општините Велес и Шуто Оризари со финансиска поддршка од ...

Прочитај повеќе »

Мојот данок, за мојата општина!

Започна кампањата „ Мојот данок, за мојата општина! “До подобри општини, со навремено подмирување данок на имот.Општина Шуто Оризари  како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите се приклучува кон кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“Едукативната кампања „ Мојот данок, за мојата општина!“ има за цел да ја информира јавноста дека плаќањето данок на ...

Прочитај повеќе »