mk_MK mk_MK

Проекти

Презентација на резултатите од кампањата ,, Сите на час” во О.У. Браќа Рамиз и Хамид”

      Денеска се одржа завршен настан во рамки на кампањата ,, Сите на час”, во О.У. ,, Браќа  Рамиз и Хамид”. Настанот го отвори хорот на ученици од О.У. Браќа Рамиз и Хамид со химната на училиштето. Директорот Алвин Салимовски во своето излагање ја спомна интензивната соработка и активниот придонес на локална самоуправа во процесот на градење квалитетно основно ...

Прочитај повеќе »

Проект за меѓуетничка интеграција: Садење на садници во двете основни училишта во Општина Шуто Оризари

Учениците од седмите и осмите одделенија на О.У. Браќа Рамиз и Хамид и О.У. ,,26 Јули” во рамки на Проектот за меѓуетничка интеграција ја завршија последната активност – Садење на садници во училишниот двор на О.У. ,, 26 Јули”. Овие активности даваат придонес за меѓусебно запознавање меѓу учениците од двете училишта, развивање на еколошката свест и разбирање на поимот за ...

Прочитај повеќе »

Општина Шуто Оризари и СОС Детско Село : Социо-рекреативна активност во О.У. 26 Jули

Општината Шуто Оризари заедно со НВО „СОС ДЕТСКО СЕЛО “, организираа и спроведуваа социо-рекреативен настан во O.У. ,,26 Јули”,  со 14 специјализирани кловнови,  од страна на НВО Out of area од Холандија. Настанот се реализираше во училишниот двор од ООУ„26 Јули“ на 23 Мај 2019 год. од 11.00 до 12.00 часот. На настанот беа опфатени 350 деца од првите до четврите одделенија ...

Прочитај повеќе »

Работна средба за превенција од насилство врз децата и политики за заштита од злоупотреба

Денеска, Општина Шуто Оризари во знак на поддршка на СОС Детско село учествуваше на работната средба за превенција од насилство и презентација на политиките за заштита на деца од злоупотреба – реагирање и постапување. На работната средба беа присутни претставници од основните училишта на територија на Општина Шуто Оризари, претставници од градинката ,,8-ми Април”, дефектолози, социјални работници, психолози и останати ...

Прочитај повеќе »