mk_MK mk_MK

Меѓународна соработка

Општина Шуто Оризари на работен состанок со преставничка на канцеларијата на УНДП од Истанбул Амира Вејзагиќ Рамхорст

Општина Шуто Оризари на работен состанок со преставничка на канцеларијата на УНДП од Истанбул Амира Вејзагиќ Рамхорст На заедничкиот состанок се разговараше  за проектите кои ги спроведува општина Шуто Оризари заедно со УНДП Македонија, но и за еден од поголемите проекти со кој  заедно го реализираме е  доградбата на Општинската зграда.   изградба на – РЕСУРСЕН ЦЕНТАР – каде општина ...

Прочитај повеќе »

Градоначалникот Курто Дудуш се сретна со амбасадорката на Швајцарија Сибил Сутер Тејада

Градоначалникот Курто Дудуш се сретна со Амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Сибил Сутер Тејада. Градоначалникот К. Дудуш на средбата, ја информираше амбасадорката за отвореноста на општината во процесот на градење на соработка со меѓународните чинители, потребата од интензивирање на соработката меѓу локалната самоуправа и меѓународната заедница, отвореноста за воспоставување на соработка со невладините организации, младите и граѓаните. Градоначалникот ...

Прочитај повеќе »

Висока делегеција од канцеларијата на Ромскиот Образовен Фонд – Будимпешта во посета на општина Шуто Оризари

Делегација од канцеларијата на Ромскиот Образовен Фонд – Будимпешта, ја посети општина Шуто Оризари. За време на разговорите беше презентирана работата на Ромскиот Образовен Фонд (РЕФ) во доменот на интеграција и транзиција на високо образованите Роми на пазарот на трудот. Воедно, беа разгледани можностите за изнаоѓање на заеднички точки на соработка, во интерес на младите Роми и Ромската заедница во ...

Прочитај повеќе »