Author Archives: sutoorizari

Грант за набавка на урбана опрема – детски реквизити

    Почитувани,   Во прилог е огласот за набавка на урбана опрема – детски реквизити од проектот за подобрување на општинските услуги. Прочитајте:   МСИП/Општина Шуто Оризари/Грант за успешност/Тендерска Документација/Набавка на урбана опрема, детски реквизити

Прочитај повеќе »

Доделени 150 таблети за учениците од ОУ „Браќа Рамиз и Хамид“

    Денес во Општинското основно училиште „Браќа Рамиз и Хамид“ се доделија 150 електронски уреди (таблети) за ученици од прво до деветто одделение кои посетуваат редовна настава во основното училиште. Голема благодарност укажале Градоначалникот на Општината Шуто Оризари Курто Дудуш  и Директорот на Основното училиште „Браќа Рамиз и Хамид“, г-дин Алвин Салимовски до Фондацијата ,,Песталоци” за доделените 150 таблети ...

Прочитај повеќе »

Соработка помеѓу општина Шуто Оризари и Ромскиот Образовен Фонд – Будимпешта

      На 28.05.2020, Градоначалникот на Општина Шуто Оризари оствари средба со Извршниот Директор на Ромскиот Образовен Фонд (РЕФ) од Будимпешта, Г-н Реџеп Али Чупи. На средбата беше разговарано за актуелната состојба во општината со пандемијата Ковид 19, положбата на Ромите, можностите за искористување на фондови со цел изготвување на проекти и програми кои ќе помогнат за поефективно решавање ...

Прочитај повеќе »

Општина Шуто Оризари со својот наставен кадар учествува на програмата ТВ УЧИЛНИЦА при Македонската Радио Телевизија – МРТ

  Во текот на оваа недела од 18 – 22 Мај 2020 година, двете основни училиштата од нашата општина О.У„Браќа Рамиз-Хамид“и О.У„26 Јули“ се дел од програмата ТВ УЧИЛНИЦА на Македонската Радио Телевизија – МРТ. Од понеделник до петок наставниот кадар од О.У „Браќа Рамиз-Хамид“  во емисијата ТВ УЧИЛНИЦА  ќе ги оддржува часовите од одделенската и предметната настава на македонски ...

Прочитај повеќе »

Општинско Основно Училиште „Браќа Рамиз – Хамид“ – Шуто Оризари, Скопје запишува ученици во прво одделение во учебната 2020/2021 Година

    Почитувани родители, драги наши ученици, Ве известуваме дека оваа година уписот на првачињата за учебната 2020/2021 година ќе се реализира во согласност со новонастанатата состојба, поради светската пандемија од вирусот COVID-19. Во прво одделение се запишуваат ученици кои на крајот на клендарската 2020 ќе наполнат 6 години. По исклучок, во прво одделение може да се запишат деца кои ...

Прочитај повеќе »

Завршен настан – “Чиста Енергија за чист воздух”

  Чиста животна средина е неопходна за секој од нас и од исклучителна важност за нашата иднина”. Градоначалникот Курто Дудуш Општина Шуто Оризари денеска присуствува на завршниот настан на проектот “Чиста енергија за чист воздух”, финансиски поддржан од Владата на Република Северна Македонија, спроведуван од CeProSARD. Општина Шуто Оризари во рамките на овој проект е партнер заедно со Општините Бутел ...

Прочитај повеќе »

Дезинфекција на улиците во Општина Шуто Оризари

  Општина Шуто Оризари во соработка со ЈП Комунална Хигиена на Град Скопје, во текот на вчерашнот ден во ноќните часови, спроведе чистење и дезинфекција на главната улица Шуто Оризари и сите споредни улици на територија на општината. За чисто Шуто Оризари, граѓаните на прво место!  

Прочитај повеќе »

Направена дезинфекција на двете џамии во Шуто Оризари

  Денеска е направена целосна внатрешна и надворешна дезинфекција на двете џамии: Амди Пашината џамија и Билал Хабеши џамијата. Во интерес на поголемиот број на верници во овој Свет месец Рамазан, општина Шуто Оризари согласно своите можности придонесува за се помали ризици од ширење на пандемијата од вирусот Ковид 19.      

Прочитај повеќе »

Соопштение од ООУ „26 Јули“ за упис на првачиња

    Почитувани родители, драги ученици, ООУ 26 Јули –Шуто Оризари Ве известува дека оваа година уписот на првачињата за учебната 2020/2021г ќе се реализира во согласност со новонастанатата состојба, поради светската пандемија од вирусот COVID -19. Од овие причини уписот на првачињата ќе започне од 01.06.2020 до 30.06.2020г  на следниот начин: Сите документи ќе можете да ги доставите во ...

Прочитај повеќе »

Конкурс за упис на полуматуранти во средно училиште

    Конкурс од Министерство за образование и наука за сите средни училишта на територијата на Република Северна Македонија – Линк   Конкурси од неколку средни училишта во Скопје: СЕТУГС „Михајло Пупин“ – Линк1 , Линк2 АСУЦ „Боро Петрушевски“ – Линк СУГС„Димитар Влахов” – Линк СУГС „Марија Кири Склодовска“ – Линк  СУГС  „Орце Николов“ – Линк  СМУГС “Д-р Панче Караѓозов”  –  Линк  

Прочитај повеќе »