mk_MK mk_MK

Author Archives: Nenad Boskovski

Бесплатен превоз до училиште за ромските децата од Визбегово

Општина Шуто Оризари обезбедува бесплатен превоз за ромските ученици кои што живеат во Визбегово. Овие ученици сега имаат пристап до основно образование како резултат на бесплатниот транспорт обезбеден од страна на Општината. Сите деца имаат право на воспитно-образовен процес и редовно посетување на наставата, но поради големата дистанцата не можат да стигнат до остварување на ова право, а меѓувреме и ...

Прочитај повеќе »

И З В Е С Т У В А Њ Е

Општина Шуто Оризари известува дека членови во логистичкиот тим за организација на традиционалниот настан Ромски Бал се : -Санела Емин (задолжена за резервации во Македонија) -Сејдо Куртишов (задолжен за резервации во Белгија) -Luis Breezy (задолжен за резервации во Германија) Резервации за традиционалниот настан Ромски Бал можете да направите на следниве телефонски броеви: За жители на Р. Македонија : 077/891-891 За ...

Прочитај повеќе »