Author Archives: Nenad Boskovski

Горно Оризари : Коледарски оган во пресрет на Бадник

Вечерва Градоначалникот Курто Дудуш присустуваше на палењето на коледарскиот оган во Горно Оризари со што се отпочнува празнувањето на Бадник и на големиот празник Рождество Христово – Божиќ. Градоначалникот на Општина Шуто Оризари, заедно со неколку преставници од локалната самоуправа  наздрави со сограѓаните од Горно Оризари и им ги честиташе  празниците посакувајки им среќна, бериќетна, мирна и сплотена година. Со Бадник ...

Прочитај повеќе »

Јавен Оглас за работно ангажирање на невработени лица за комунални работи по годишна програма за комунални дејности

,,Градоначалник на Општина Шуто Оризари,, ,,Dizjakoro Serutno Komuna Suto Orizari,, ,,Република Македонија – Republika Makedonija,, Br. / No 04-23/2 03.01.2019 god./bers Скопје– SKOPJE              Врз основа на член 84 став 1 од Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност (“Службен весник на Република Македонија” број 37/97, 25/2000, 101/2000, 50/2001, 25/2003, 37/2004, 50/2006, 29/2007, ...

Прочитај повеќе »

ВИДЕО: Новогодишно обраќање на градоначаникот Курто Дудуш

Во своето новогодишно обраќање градоначалникот Курто Дудуш говори за ревидираните проекти од изминатата година за реконструкција на вкупно 20 главни сообраќајници со цел подобрување на инфраструктурата во Општина Шуто Оризари. Следната година, Општината ќе обезбедиме Удобен Дом, Сигурност, и Достоинствени услови за најранливите социјални семејства преку изградба на првите социјални згради во Општина Шуто Оризари. Децата ќе добијат животна средина, услови ...

Прочитај повеќе »

Традиционалниот ,,Ромски Бал” во Скопје на 12-ти Јануари

На 12 јануари 2019 година, со почеток од 19 : оо часот, во ВИП Арена на СЦ ,, Борис Трајковски”,Општина Шуто Оризари ќе организира традиционалната манифестација ,, Ромски Бал”. Ромскиот Бал е традиционален настан за одбележување на Ромскиот Василичарски Празник преку дружење, ромска музика, песни и ора . Оваа година, Општина Ш. Оризари ,, Ромскиот Бал” го посветува на младите ...

Прочитај повеќе »

Новогодишен економски форум : ,,Биди фраер и донирај прочистувач ”

Почитувани, Во пресрет на новогодишните празници, Општина Шуто Оризари започна со организирање на акција под име : Новогодишен економски форум ,, Биди фраер и донирај прочистувач”. Оваа акција ќе трае до крајот на месец Јануари, а крајната цел е обезбедување на прочистувачи на воздух во секоја училница во двете основни училишта на територија на општина Шуто Оризари: ,,Браќа Рамиз и ...

Прочитај повеќе »

Дедо Мраз стигна од снежната Лапонија во Шуто Оризари

Денеска во центарот на Шуто Оризари, Дедо Мраз во организација на локалната самоуправа  подели бесплатни подароци. Оваа акција беше организирана од општината во пресрет на новогодишните празници. Сите деца заслужуваат внимание и посвететеност, во духот на празниците кои обединуваат и сплотуваат. Градоначалникот Курто Дудуш денеска подели 1 200 новогодишни пакетчиња во О.У. ,, Браќа Рамиз и Хамид”, за што доби благодарност од  Директорот ...

Прочитај повеќе »

Доделени 1 200 Новогодишни пакетчиња во О.У. ,, Браќа Рамиз и Хамид”

Денеска Градоначалникот на Општина Шуто Оризари Курто Дудуш додели 1200 новогодишни пакетчиња на учениците од О.У. ,, Браќа Рамиз и Хамид”. На учениците им посака среќни и весели празници, успех на училиште, многу здравје, среќа и искрена љубов. На новогодишната посета присуствуваше и Директорот  на О.У. ,, Браќа Рамиз и Хамид” Алвин Салимовски, кој заедно со стручната служба во име ...

Прочитај повеќе »

Работна посета: Градоначалникот Курто Дудуш и заменик Министерот за образование Петар Атанасов

Градоначалникот Курто Дудуш оствари средба со заменик Министерот за образование Петар Атанасов. Средбата се одржа во О.У. ,,26 Јули” каде присуствуваше Директор на О.У. ,,26 Јули” Дритан Ганиу и Директорот од О.У. ,,Браќа Рамиз и Хамид”. На средбата беа дискутирани напорите кои ги прави локална самоуправа во насока на унапредување на степенот на образование и обезбедување на пристап и услови ...

Прочитај повеќе »

Градоначалникот Курто Дудуш подели новогодишни пакетчиња во О.У. ,,26 Јули”

                Градоначалникот Курто Дудуш денеска го посети О.У. ,, 26 Јули” во Шуто Оризари и на деца им подели новогодишни пакетчиња. Градоначалникот на учениците им посака среќни новогодишни празници и упати благодарност до вработените на училиштето за посветеното работење. На делењето на пакетчињата присуствуваше Директорот Дритан Ганиу и стручната служба на училиштето. Општина ...

Прочитај повеќе »

,,Дедо Мраз е во Шутка” театарска претстава во режија на Санела Емин

,,Дедо Мраз е во Шутка” e театарска претстава во режија на актерката Санела Емин. Претставата ја прикажува потрагата на Петар Пан и Ѕвончица по Дедо Мраз. Тие најпрво се упатуваат во Мексико, а потоа во Африка каде преку волшебна магија на едно посебно топче ќе откријат дека Дедо Мраз се наоѓа во ромската општина Шуто Оризари, место каде што живеат ...

Прочитај повеќе »