mk_MK mk_MK

Средба на градоначалникот Дудуш со Министерката Шукова

Министерката Шукова ја прими делегацијата на општина Шуто Оризари предводена од градоначалникот  Курто Дудуш. На средбата се разговараше да досегашната соработка помеѓу општината и Министерството и можностите за продолжување на истата.
При тоа министерката Шукова ја нагласи заложбата на Министерството не само да ги креира политиките за заштита на животната средина, туку и да ги помага локалните власти во нивната имплементација. Таа информираше за тековните програми и финансиските ресурси кои се наменети за поддршка на општините, како за можностите и начините за пристап  до истите.