Министерството за здравство со поддршка од Светска здравствена организација, УСАИД и УНИЦЕФ од денеска започна со караван за вакцинација против ковид-19, кој ќе опфати 14 локални заедници низ државата

Ми преставува особено задоволство што караванот започнува токму од нашата општина и по тој повод на настанот покрај Министерот за здравство Беким Сали со нејзино присуство не почести и амбасадорката на Соединентите Американски држави г-ѓа Кејт Мари Брнз.

Граѓаните на Шуто Оризари имаа можност да се вакцинираат и да информираат за придобивките од имунизацијата против ковид-19.

Заедничките акции секогаш резултираат со видливи резултати.