Посета на амбасадорката на Британската Амбасада во Општина Шуто Оризари

На 12 февруари 2021 година, амбасадорката на Британската Амбасада заедно со Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико, Рејчел Галовеј беа во посета на Општина Шуто Оризари и во рамки на проектот “UKaid in Roma Communities” поддржан од страна на British Embassy Skopje и граѓанската иницијатива АВАЈА, ja предадоа донацијата во износ од 269.750 денари во средства за лична хигиена и дезинфекција за површини за детската градинка “8 Април”, училиштата и општината.