Честитка по повод Илинден од Општина Шуто Оризари

 

 

ѓ

 

Илинден е темелник на засебноста, идентитетот и на државотворноста на Македонцитеи македонскиот народ. Славејќи ги двата Илиндена, од 1903 и од 1944 година ги спојуваме стремежите на старите и новите илинденци кои нè водеа по патот за создавање на нашата современа држава. Илинден е мотив за сите генерации нашата држава да ја градат како заеднички дом на сите граѓани без разлика на верската, националната и етничката припадност.

Општината Шуто Оризари на сите граѓани на Република Северна Македонија и на сите Македонци ширум светот им го честитаме Илинден и им посакуваме мир, здравје, успеси и среќа.