Обраќање на градоначалникот по повод 2 Август – Одбележување и сеќавање на Холокаустот врз Ромите

 

Local Youth Council of Shuto Orizari for 2th August – Roma Holocaust Memorial Day

О Ternengoro Konsili tari komuna Šuto Orizari barabar e Terne Romenca pire vakeripnancar bašo Dujto August – Dive baši dejbe godi ko Holokaust kerdo upro Roma ❗️Советот на Млади од Општина Шуто Оризари заедно со младите Роми со своите пораки кон сите по повос 2 Август – одбележување и сеќавање на Холокаустот врз Ромите ❗️ Local Youth Council of Shuto Orizari together with Roma Youth giving video statements for 2 August – European Roma Holocaust Memorial Day ❗️#2August #RomaGenocide #RomaRemember #DikhHeNaBister #RomaHolocaust #TeNaBstra #EuropeanRomaHolocaustMemorialDay️

Gepostet von Совет на млади при Шуто Оризари / Local Youth Council of Shuto Orizari am Sonntag, 2. August 2020