Направена дезинфекција на двете џамии во Шуто Оризари

 

Денеска е направена целосна внатрешна и надворешна дезинфекција на двете џамии: Амди Пашината џамија и Билал Хабеши џамијата. Во интерес на поголемиот број на верници во овој Свет месец Рамазан, општина Шуто Оризари согласно своите можности придонесува за се помали ризици од ширење на пандемијата од вирусот Ковид 19.