mk_MK mk_MK

Ален Умер учествува на Roma Leadership Academy “NICOLAE GHEORGHE” во Полска

Ален Умер претседател на Совет на млади на Општина Шуто Оризари, учествува на првата академија за лидерство “NICOLAE GHEORGHE”, во Полска, Варшава.

Академијата се одржува во период од 04.12.-08.12.2019 година, во организација на OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights.

Академијата вклучува сет на обуки за стратегиска комуникација, креирање на политики и останати тренинзи кои имаат за цел да придонесат за развојот и напредокот во работата на учесниците.