Советот на млади на Шуто Оризари испрати 5 пораки по повод – Светскиот ден на ромскиот јазик

Советот на млади на Општина Шуто Оризари  го честиташе ,,6 Ноември  – Светскиот ден на ромскиот јазик” преку постер презентации.

Тие испратиле пет силни пораки на македонски и ромски јазик.

Секоја порака го означува значењето на ромскиот јазик низ перспективата на младите Роми.