Најмладите од детската градинка 8-ми Април испратиле честитки за 8ми март во општина Шуто Оризари

Денеска децата од градинката ,,8-ми Април”, во придружба на нивните воспитувачки, педагогот и директорката на градинката ја посетија општина Шуто Оризари.

Тие биле пречекани страна на Претседателот на општинскиот совет Фатима Османовска, Градоначалникот Курто Дудуш и вработените на општината.

Нивната посета беше одбележана со рецитал од неколку стихотворби, после што поделиле рачно дизајнирани честички и испратиле порака за среќен 8-ми Март до сите жени во општината.

Претседателот на општинскиот Совет, Фатима Османосвка разговараше со децата за нивните активности во градинката и ја изрази својата благодарност за организираната активност до нивната следната средба и до следните заеднички активности.

 

Today the students from the kindergarten “8th April”, accompanied by their educators, pedagogues and the Director of the kindergarten, visited the municipality of Shuto Orizari.

They were welcomed by the President of the Municipal Council Fatima Osmanovska by the Mayor Kurto Dudush and the employees of the municipality .

Their visit was marked with a recital of several poems, after which they give hand-designed cards and sent a message for a happy holiday on the occasion of the woman.

The President of the Municipal Council Fatima Osmanovka talked with them about their activities in the kindergarten and she expressed her gratitude till their next meeting and till their following activities on behalf of the municipality.