Kaлендар на културни настани

12-17 Јануари : Ромски Василичарски Празник

8 ми Април : Денот на Ромите

6ти Мај : ,,Herdelezi’’

2 август : Холокаусот на Ромите

5 ноември : Светскиот ден на Ромскиот Јазик