mk_MK mk_MK

ГРАДОНАЧАЛНИК Курто Дудуш

Почитувани сограѓани,

 

Пред нас престои период во кој сите заедно ќе треба да се вложиме за да ја видиме нашата општина во светло во какво што заслужува – со средена инфраструктура, услужни и квалитетни локални институции, училишта кои ќе се гордеат со првенци на генерации и индустриски објекти кои ќе нудат економско зајакнување на населението.

Ветувам дека ќе работам чесно, напорно и одговорно за да го подигнеме стандардот на живот на секој граѓанин од општина Шуто Оризари. Општината ќе биде сервис за граѓаните и задоволството на граѓаните ќе биде врвен приоритет мој и на мојата администрација.

Шуто Оризари е симбол на богатата култура, историја, традиција на Ромите и мој врвен приоритет ќе биде препознавањето на нашата единствена општина како место кое спојува различности и нуди просперитет за Ромската заедницата и другите заедници кои живеат во неа.

Со почит,

Ваш градоначалник

Курто Дудуш