ОПШТИНАТА ШУТО ОРИЗАРИ ИЗГРАДИ НОВ ПАРКИНГ ЗА ГРАЃАНИТЕ

Општината Шуто Оризари изгради нов паркинг простор за граѓаните. Просторот располага со педесетина линии за паркирање а граѓаните ќе можат да го користат од наредната недела . 

-Ова беше едно од ветувањата за време на локалните избори во 2013 година и ете го изградивме. Сметам дека ќе се ослободи  сообраќаниот метеж од главната улица Индира Ганди. Сите граѓани од општината како и посетителите од градот Скопје и цела Македонија отсега ќе можат безгрижно да ги паркираат своите возила – вели Градоначалникот на општина Шуто Оризари Елвис Бајрам 

Паркинг просторот се наоѓа позади зградата на локалната самоуправа а ќе бидат поставени и налепници низ населбата за забрането паркирање.

10849987_1004724569543437_1573442623456280676_n.jpg10698491_1004724689543425_5201518316588165913_n.jpg10501842_1004724082876819_6744415227442496542_n.jpg

Општината Шуто Оризари го одбележа денот на дрвото

Во општината Шуто Оризари се засадија околу 100 дрвја во рамките на заедничката акција “Засади дрво - Засадија ја својата иднина“. 

Денес Градоначалникот на општина Шуто Оризари Елвис Бајрам засади дрвја во детската градинка 8-ми Април и во Спортско рекреативниот центар во општината Шуто Оризари. 

Повеќе...

ГРАДИНКАТА 8-МИ АПРИЛ ВО ОПШТИНАТА ШУТО ОРИЗАРИ СЕ РЕНОВИРА

Општината Шуто Оризари и УНДП ја реновираат детската установа ЈОУДГ 8-ми Април. Се поставуваат нови прозорци и се уредува внатрешниот ентериер. Градоначалникот на општината Шуто Оризари Елвис Бајрам ја интезивирал соработката со УНДП со цел овозможување на подобри и поквалитетни услови за децата од предшколска возраст. 

Повеќе...

Успешна реализација на програмата Форуми во заедниците во општина Шуто Оризари

Општината Шуто Оризари успешно го заврши процесот Форуми во заедниците. Станува збор за проект каде општината учествуваше со над 3.200.000 денари и поддршката од програмата 2.400.000 денари. Со Буџетот се санираа и целосно реконструираа улиците Диме Мечето и Дринска. 

Повеќе...

Решен деценискиот проблем во Шуто Оризари, обезбедени средства за водовод

Општината Шуто Оризари, Градот Скопје и Министерството за финансии го потпишаа договорот за реализација на проектот со водоснабдувањето во општина Шуто Оризари. Деценискиот проблем во општината ќе биде решен. 

Повеќе...