Решен деценискиот проблем во Шуто Оризари, обезбедени средства за водовод

Општината Шуто Оризари, Градот Скопје и Министерството за финансии го потпишаа договорот за реализација на проектот со водоснабдувањето во општина Шуто Оризари. Деценискиот проблем во општината ќе биде решен. 

Повеќе...

СЕ АСФАЛТИРААТ УЛИЦИТЕ ДРИНСКА И ГАЛИЧИЦА

Изведбата на проектот е започната од пред две недели поради залагањата на Градоначалникот на општината Шуто Оризари Елвис Бајрам да се реши деценискиот проблем на граѓаните од улиците Дринска и Галичица. 

Инвестиција вредна над 5.400.000 денари одвоени од буџетот на општината и од

Повеќе...

НАМЕСТО СМЕТ И ЛОША МИРИЗБА, ЗАСАДЕНИ ДРВЈА

Повеќе ја нема лошата миризба и големиот смет на патот накај населбата Визбегово во општината Шуто Оризари. 

Просторот каде се фрлаа сметови и ширеше лоша миризба е отстранет. Општината Шуто Оризари и “Паркови и Зеленило“ денес поставија

Повеќе...

САНИРАНИ СПОРЕДНИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНАТА ШУТО ОРИЗАРИ

Општината Шуто Оризари и претпријатието улици и патишта изминатат недела завршија со саниција на улиците Овчеполска , Гвадалахара, Виетнамска, Кипарска и Патрис Лумубма.

Поради обилните вржени дожд и големи поплави, делови од наведените улици се

Повеќе...

ЦЕЛОСНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ГАЛИЧИЦА И ДРИНСКА

Целосно се реконструираат улиците Дринска и Галичица. Граѓаните од овие улици за неколку дена ќе ги чувствуваат придобивките од реконструираните улици. 

Општината Шуто Оризари и програмата Форуми со заедниците имплементирана од МЦМС со заеднички буџет ги санираат

Повеќе...