ПОДОБРЕНИ УСЛОВИТЕ ЗА ДЕЦАТА ОД ГРАДИНКАТА 8-МИ АПРИЛ

Градоначалникот на општината Шуто Оризари Елвис Бајрам на децата од детската градинка за новогодишните празници им подари нов вантрешен ентериер. Во соработка со донаторите УНДП и УНИЦЕФ се реновира градинката во нејзиниот внатрешен простор . Децата од градинката имаат нови столчиња и клупи и многу дидактички материјали. 

По лобирањето на Градоначалникот на општината Шуто Оризари Елвис Бајрам, детската установа ќе има и нови тоалети кои ќе овозможуваат подобри и поздрави услови за децата. 

-Иако се ближат празници, сепак, општината мора да се грижи и за најмалите деца. Успеавме да најдеме донатори и со дел од средствата на општината, се реновира детската градинка 8-ми Април. Ова нека е подарок за децата за новогодишните празници

Директорката на установата Санела Емин вели ново во градинката е тоа што нашите детски купатила се реновирани целосно,добивме нови маси, столчиња, дидактички матријали, играчки и други алатки со кој можеме да им помогнеме на децата за нивниот развој.

Голема благодарност да упатам до Организацијата" СУМНАЛ" за партнерството со Општината и Градинката.

10846071_881428155225229_3140701939542188169_n.jpg10614299_881428191891892_1923233980772162466_n.jpg10846320_881428201891891_4772632685582959508_n.jpg10849829_881428638558514_2245173534423462457_n.jpg10857835_881428341891877_5818376531793776730_n.jpg1512539_881428528558525_1579787501871927646_n.jpg