НАМЕСТО СМЕТ И ЛОША МИРИЗБА, ЗАСАДЕНИ ДРВЈА

Повеќе ја нема лошата миризба и големиот смет на патот накај населбата Визбегово во општината Шуто Оризари. 

Просторот каде се фрлаа сметови и ширеше лоша миризба е отстранет. Општината Шуто Оризари и “Паркови и Зеленило“ денес поставија

дрвја садници како замена на лошата миризба. 

Проблемот со ѓубрето и сметот при самиот крај на улицата Шуто Оризари и кракот Грасија Лорка е решен. 

Општината Шуто Оризари апелира до граѓани да внимаваат и да не фрлат повеќе смет бидејќи миризбата од ѓубрето најмногу на нив ќе им пречи.

zasadeni drvja 3.JPGzasadeni drvja 2.JPGzasadeni drvja 1.JPG